Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Kaj nam pove bel jezik?

Kaj nam pove bel jezik?

10.02.2012, M. M. | Foto: Dreamstime

Ne prezrite očitnih znakov bolezni

Ne prezrimo očitnih znakov bolezni

   Svoje zdravje lahko kadarkoli preverimo s preprostimi, a strokovno preizkušenimi testi. Poglejmo, s katerimi!

Naredimo odtis z mokrim stopalom in preverimo ogroženost z artritisom
Če imamo plosko stopalo, med hojo obremenjujemo gležnje, kolena in medenico, zato nas dvakrat bolj ogroža artritis. Nosimo medicinske vložke za čevlje in vsak dan pol ure telovadimo, da izboljšamo gibljivost in sklepe podpremo z mišicami.

Zazrimo se v oči in preverimo holesterol
Mlečne pikice v šarenici nastanejo, če holesterol tamkaj zapre tanke kapilare. Preverimo raven holesterola še pri svojem zdravniku in najprej spremenimo jedilnik. Uživajmo veliko rdeče grenivke, ki lahko po nekaj mesecih zniža raven nevarnih maščob za petino.

Izmerimo si obseg pasu in ocenimo zdravje srca
Več kot 80 centimetrov pri ženskah in več kot 88 centimetrov pri moških je svarilni znak trebušne debelosti, vsak odvečen kilogram okoli trebušnih organov pa je nevaren predvsem za žile in srce. Trebušna debelost namreč pospeši izločanje proteinov, ki sprožajo v telesu vnetne procese, ti pa ožijo arterije. Treba bo shujšati, najbolje z aerobnim športom, kakršni so hoja, tek, plavanje ali kolesarjenje.

Oglejmo si jezik in preverimo, kako je z glivicami
Jezik z belimi oblogami pomeni, da so se v telesu razrasle glivice Candida albicans. Da jih je preveč, občutimo še z glavobolom, omotico in slabšo zbranostjo. Vsak dan, vsaj tri tedne zapored, pojejmo dva krožnika poljubne zelenjave, ker zmanjša kislost prebavil, to pa prepreči množenje glivic, in vsaj en navadni jogurt. Jogurt je namreč bogat z bakterijami, ki uničujejo glivice.

Preverimo obrvi in trepalnice in ocenimo delo žleze ščitnice
Vsaka osma ženska ima težave zaradi preveč ali premalo aktivne ščitnice, kar četrtina pa jih ne ve, kaj je vzrok njihove razdražljivosti in utrujenosti. Premalo aktivno ščitnico lahko prepoznamo po otekli žlezi, tik pod Adamovim jabolkom, precej očiten znak pa so tudi vse tanjše trepalnice in obrvi na zunanjem kotu očesa. Zdravnik naj preveri, kako je z našimi hormoni ščitnice. Poleg zdravil pomagajo še prehranski dodatki selena.

Zgovorna koža
- Razpokana koža na zunanjih kotičkih ustnice: primanjkuje nam vitamina B. Uživajmo veliko polnozrnatih izdelkov, kosmičev, rjavega riža in polnozrnatih testenin.
- Suha koža, ki se lušči: primanjkuje nam esencialnih maščobnih kislin. Najmanj trikrat na teden uživajmo ribe, vsak dan pa pest oreščkov.
- Krvaveče dlesni: manjka nam vitamina C, ki ga je obilo v večini sadja, predvsem v citrusih, in zelenjavi, predvsem v sladkem in kislem zelju ter papriki.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
Anja 4-2015

Anja 4-2015

Anja vas razveseljuje že 15 let! Ob pomembni obletnici je tudi pri Anji nastopil čas za spremembe. V vsebinsko bogatejši, za štiri strani obsežnejši in oblikovno prenovljeni Anji vas po novem čaka še več odličnih receptov, gospodinjskih nasvetov ter bližnjic do zdravja, lepote in hujšanja!
BOŽIČNA Anja

BOŽIČNA Anja

Dnevi nam vse prehitro minevajo in že se veselimo najlepšega časa v letu - decembrskih praznikov. Priprave na božič in novo leto se začenjajo, in da vam bo lažje pri načrtovanju praznične pojedine, okrasju za dom in izbiri daril, je tu spet posebna, praznična Anja - Božična Anja!
RSS Facebook

© 2012 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane